Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Lokale gerechten uit Curaçao.

Door tijdens een Curacao vakantie lokale gerechten te eten kom je meer te weten over de natuur, bevolking en cultuur van een land. De lokale gerechten uit Curaçao vertellen dan ook een interessant verhaal over de geschiedenis van het eiland. Van het vlees, de groenten en het fruit dat in het eten gebruikt wordt kan je afleiden wat er zoals verbouwd wordt en op het eiland te vinden is. De stijl van koken vertelt je meer over de verschillende culturen en nationaliteiten die onder de bewoners van Curaçao vertegenwoordigd zijn. Veel gerechten zijn een mix van deze kookstijlen. Zo kan een enkel gerecht bijvoorbeeld Afrikaanse, Caribische, Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Nederlandse invloeden hebben. Wanneer je een bezoek brengt aan Curaçao moet je zeker de onderstaande lokale gerechten eens proberen.

Piska ku Funchi

Als je de wateren rond Curaçao bekijkt dan zal je niet verrast zijn dat veel lokale gerechten gebruikmaken van vis als bron van proteïne. Een zeer bekend gerecht is Piska ku Funchi, oftewel via met polenta. Het is een red snapper die gefrituurd is en geserveerd wordt met polenta, een salade en speciale saus. De Curaçaoënaars eten de vis voor lunch of diner.

Kabritu

Zoveel vissen als je in de zee ziet, kan je op het land geiten zien. Het zijn er natuurlijk geen miljoenen, maar de geit is duidelijk het meest voorkomende vee op het eiland. Op Curaçao wordt dan ook bij veel gerechten geitenvlees gegeten. Lokaal wordt dit vlees Kabritu genoemd. Vaak wordt een stoofpot gemaakt waarbij het vlees zeer lang gebraad wordt om het lekker zacht en vol van smaak te maken. Je kunt op het eiland ook een Kabritu burger vinden. Een burger gemaakt van geitenvlees. Zeker het proberen waard.

Arepa di Pampuna

Iets verder Noordelijk wordt in de Verenigde Staten veel pompoentaart gegeten. Ook op Curaçao maken mensen een dessert met de grote oranje groente. Arepa di Pampuna is een pannenkoek gemaakt met pompoen. Het is een zoete snack die vaak tussen de maaltijden door of als een dessert wordt gegeten. Het lokale gerecht vereist veel tijd om klaar te maken, maar als je goed zoekt dan kan je op het eiland zeker een plekje vinden waar de pompoenpannenkoeken worden verkocht.

Bolo di Kashupete

Een ander dessert dat je zeker moet proberen tijdens je vakantie Curacao is Bolo di Kashupete. Het is een taart gemaakt met cashewnoten. Deze noten groeien op het eiland en het is daarom niet verrassend dat hier dan ook lokale gerechten van gemaakt worden. Het lekkerste gerecht met cashewnoten is Bolo di Kashupete. Een taart die je zeker zal vullen, want cashewnoten zijn behoorlijk vullend, maar tegelijkertijd ook gezond. Iedere Curaçaose moeder weet wel hoe zij een Bolo di Kashupete moeten maken. Vaak hebben mensen ook hun eigen geheime familierecept voor de taart.

Truk’i Pan

Als laatste hebben we nog een tip voor je die te maken heeft met eten in Curaçao en lokale gerechten. Een begrip op het eiland is namelijk Truk’i Pan oftewel food trucks. Dit zijn omgebouwde vrachtwagentjes van waaruit eten wordt verkocht. Hier kan je heerlijke lokale gerechten kopen en meteen naast de food truck op straat nuttigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op november 15, 2017 door in Blogs en getagd als , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: