Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

5 manieren om je eten gezond te bereiden.

Vandaag de dag zijn er allerlei verschillende manieren om je eten op een gezonde manier klaar te maken. Dat is in ons dagelijks leven ook van groot belang: een gezonde bereidingswijze van je voedsel én gezonde voedingsproducten zijn een goede basis voor een actieve dag en een goede nachtrust. In sommige producten zitten ontzettend veel voedingsstoffen en vitaminen die je het liefste wilt bewaren tijdens het koken. Het zal je verbazen hoe de manier van koken verschil kan maken bij het behouden van dergelijke stoffen! Lees hier meer over verschillende manieren van koken, zoals gebruik van de airfryer, stomen en grillen.

Je maaltijden koken

De eeuwenoude manier van het gezond bereiden van voedsel is natuurlijk koken. Tijdens koken hoef je namelijk geen boter of olie te gebruiken om je eten klaar te maken waardoor je maaltijden al snel vetarm zijn. Je moet er echter wel op letten dat je je groenten niet te lang laat koken, omdat anders de nodige vitaminen zoals vitamine c verloren kan gaan.

Aan de slag met de airfryer

Een nieuwe trend op het gebied van koken is koken met behulp van een airfryer, zoals de Philips XL. Een airfryer is een gezonde variant van frituren, zonder dat je olie gebruikt. De airfryer gebruikt namelijk circulerende hete lucht om je eten te bereiden. Je kunt de meest smakelijke gerechten klaarmaken met de airfryer. Wist je dat er 80% minder vet zit in aardappeltjes die je met een airfryer klaarmaakt in plaats van met een friteuse. Kijk op deze website om verschillende airfryers met elkaar te vergelijken voor de beste aanbieding.

Stoom je gerechten

Een andere eenvoudige en gezonde manier om je eten klaar te maken is door middel van stomen. Wanneer je je eten stoomt behoud je de nodige vitaminen en mineralen, omdat je geen gebruik maakt van water. Ook is je eten niet vetter dan normaal omdat je geen boter of olie gebruikt. Je eten, zoals vis of groenten, worden door de stoom gaar én de smaak blijft optimaal.

Gezond grillen

Het grote voordeel van grillen is dat je geen boter of olie hoeft te gebruiken tijdens de bereiding. Je legt vlees of vis in de grill en wacht langzaam tot het gaar wordt. Deze langzame bereiding zorgt ervoor dat de nodige voedingsstoffen in tact blijven. Je kunt ook diverse groenten in de grill doen. Ook kun je ervoor kiezen om het vlees of de vis vooraf te marineren waardoor je een lekker grillsmaakje aan de producten krijgt.

Pocheren

Je kent de bereidingswijze pocheren vast wel: deze manier van koken wordt vaak gebruikt bij het bereiden van een ei. Veel mensen weten niet dat je ook met andere producten kunt pocheren, zoals kip en vis. Het is een van de meest gezonde manieren om deze producten klaar te maken. Het kan misschien even duren voordat je het pocheren op de juiste manier kunt maar wanneer het eenmaal lukt is er een grote kans dat je niet anders meer wilt. Gebruik water of bouillon om je producten op een langzame en gezonde wijze gaar te laten worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op september 4, 2017 door in Blogs en getagd als , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: