Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Het succes van koolhydraatarme diëten ontrafeld

Misschien ben jij ook wel bezig met afvallen of doe je je best op gewicht te blijven. Mocht dat zo zijn, dan is de kans groot dat jij wel eens gehoord hebt van een koolhydraatarm dieet. Een koolhydraatarm dieet komt eigenlijk nog het meeste uit op een levensstijl waarbij je zo min mogelijk enkelvoudige (ongezonde) koolhydraten eet. Hoe komt het dat een koolhydraatarm dieet zo succesvol is? Waarom willen mensen graag met een dergelijk dieet afvallen?
In dit artikel ontrafelen we het succes van koolhydraatarm afvallen.

Koolhydraatarme diëten

Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn koolhydraatarme diëten bekend, maar de laatste jaren worden ze steeds populairder en lijkt het aantal nieuwe diëten drastisch toe te nemen. Maar het grote voordeel van een koolhydraatarm dieet (en daarmee ook een van de belangrijkste motieven voor haar succes) is dat je er geen peperduur dieet voor aan hoeft te schaffen.
Een koolhydraatarm dieet gaat uit van gezonde voeding. Voeding in de basis, zeg maar. Dus zonder dat er allerlei stoffen en suikers aan toegevoegd zijn. Geen smaakmakers, geen kant en klare

pakjes met jus en sauzen, geen E-nummers en vooral geen suikers.
Daarmee wordt de hoeveelheid koolhydraten in je voeding drastisch verminderd en kun je dus veel sneller afvallen. Want de koolhydraten in je voeding worden niet langer door je lichaam gestuurd en opgeslagen als lichaamsvet. Het wordt gewoon verbrand en krijgt de kans niet om op je lijf te blijven zitten.

Succesvol

Een koolhydraatarm dieet is niet moeilijk om te volgen. Als je eenmaal de omslag gemaakt hebt en weet wanneer koolhydraatarm ook echt koolhydraatarm is (dus wat je wel en niet mag eten), kun je heel eenvoudig afvallen. Je hoeft niet moeilijk te doen, want veel recepten kun je online vinden. De ingrediënten voor alle maaltijden koop je voordelig in de supermarkt.
Makkelijk afvallen is dus zeker weggelegd als je wil afvallen met een koolhydraatarm dieet en dat verklaart voor een groot deel waarop een koolhydraatarm dieet zo succesvol is. Ook zijn de resultaten van een koolhydraatarm dieet vaak al snel zichtbaar.

De eerste week verlies je zo al 1 tot 2 kilo door anders te gaan eten en dat kun je dus vrij snel zien. Broeken passen je weer beter, je vetrolletjes worden minder groot en je kan je soepeler en makkelijker bewegen. En dat allemaal zonder dat je een streng dieet hebt hoeven volgen en honger hebt moeten lijden.

Geen dieet nodig

Je hoeft geen dieet te volgen om koolhydraatarm af te vallen. Want, zoals gezegd, recepten vind je gratis op het internet en sociale media. En de boodschappen doe je gewoon in de supermarkt. Daarmee voorkom je dat je vast komt te zitten aan peperdure diëten. Bovendien val je nu pas echt snel af. Je hebt het volledig in eigen hand en het enige dat je hoeft te doen is te letten op het binnenkrijgen van meer eiwitten dan koolhydraten. De rest zal vanzelf gebeuren. De kilo’s vliegen er werkelijk vanaf.

Conclusie

Een koolhydraatarm dieet wordt door steeds meer mensen gevolgd, om de eenvoudige reden dat je dit dieet heel makkelijk kan volgen en dat je niet op een houtje hoeft te bijten. Eigenlijk is een koolhydraatarm dieet een kwestie van teruggaan naar de basis. Zorgen dat je weer weet wat gezonde voeding inhoudt en wat het betekent om op een gezonde manier te eten en te drinken. Want op die manier kun je op een snelle manier overtollig vet verbranden, blijvend gewicht verliezen en op een goede manier afvallen. 1 tot 2 kilo afvallen in de eerste week dat je een koolhydraatarm dieet volgt is heel goed mogelijk. En als de eerste kilo’s er eenmaal af zijn, motiveert dat natuurlijk alleen maar om vol te blijven houden. Net zolang tot je je streefgewicht bereikt hebt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 10, 2017 door in Blogs en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: