Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Het verschil tussen een barista cursus en barista workshop

Wanneer mensen er achter zijn gekomen dat ze graag meer willen leren over koffie, het bedienen van een espressomachine en eventueel een barista willen worden weten ze niet goed of ze een barista cursus of een barista workshop moeten volgen. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het volgen van een barista cursus, een barista workshop en daarnaast willen we het kort hebben over hoe snel je eigenlijk latte art kunt leren. Lees snel verder en wij vertellen jou de informatie die je moet weten.

Wat is een barista cursus precies?

Er worden verschillende barista cursussen gegeven. De enige cursussen die hetzelfde zijn, zijn de cursussen die onder de richtlijnen van SCAE (speciality coffee association Europe) gegeven worden. Deze cursussen worden namelijk gegeven door opgeleide docenten die precies weten wat de richtlijnen van het SCAE inhouden. Na het volgen van een SCAE barista cursus kun je overal ter wereld aantonen dat je kennis hebt over koffie en weet hoe een espressomachine werkt. Een SCAE barista cursus diploma wordt namelijk over ter wereld erkend. Dit maakt het eenvoudiger om elders in de wereld aan de slag te gaan als barista, koffiebrander of koffie-inkoper.

Daarnaast heb je barista cursussen die door koffiebranders en koffiebarren gegeven worden. Er zijn een aantal websites op het internet die deze barista cursussen aanbieden. In principe is het lastig om iets nuttigs over deze cursussen te zeggen, aangezien elke cursus zijn eigen richtlijnen heeft en dus anders in elkaar steekt. Barista cursussen in vergelijking met barista workshops duren langer en daarnaast gaan ze dieper in de op de stof.

Wat is een barista workshop precies?

Tot slot zou je er voor kunnen kiezen om een barista workshop te volgen. Afhankelijk van het onderwerp waar je geïnteresseerd in bent, kun je tijdens een barista workshop meer leren over latte art, het bedienen van de espressomachine en ga zo nog maar even door. Een barista workshop duurt korter en is daardoor ook een stukje goedkoper. Er zijn een aantal barista workshops die onder de richtlijnen van het SCAE gegeven worden. Een barista workshop kan leuk zijn voor iemand die graag meer te weten wilt komen over koffie en zijn koffie thuis graag wilt verbeteren. Daarnaast kan een koffie workshop interessant zijn als teamuitje of iets dergelijks.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 20, 2017 door in Drankjes en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: