Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Een nieuwe barbecue in een oud jasje.

Barbecueën hoort bij het buitenleven. Zeker in de warme maanden van de zomer wordt er heel wat vlees gegrild in de Nederlandse tuinen. De barbecue heeft dan ook door de jaren heen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit is terug te zien in het feit dat de retro BBQ sterk in opkomst is.

Grillen in stijl

Hoewel het uiteindelijk gaat om een gezellig samenzijn waarbij gegeten en gedronken wordt, staat een avondje barbecueën natuurlijk voor veel meer. Het is dan ook voor velen belangrijk dat het grillen van het vlees stijlvol wordt gedaan. Bijvoorbeeld door de toevoeging van een design barbecue in plaats van een simpel wegwerpmodel dat te koop is bij een winkelketen. Moderne barbecues moeten bovendien te verplaatsen zijn. Het metselen van een buitengrill is dus ook als optie niet langer de voorkeur van het grote publiek. Liever wordt men gezien met een stijlvolle barbecue die uitstraling en functionaliteit combineert. Dit is dan ook terug te zien in nieuwe trends.

Klassieke vorm

Retro is een stijlvorm die nooit zal verdwijnen. Dit komt omdat retro altijd in beweging is. Het staat namelijk voor de terugkeer van iets wat in het verleden zichzelf al bewezen heeft. Op het gebied van de retro BBQ gaat het dan vooral om vormgeving. Binnen die mooie traditionele vormgeving worden vervolgens moderne technieken toegepast om vooral ook effectief te kunnen zijn in het gebruik. Dit betekent dus dat de grill niet alleen dient voor vlees, maar eerder een volwaardige buitenkeuken genoemd kan worden. Waarbij gebruiksvriendelijkheid net zo belangrijk is als uitstraling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 17, 2017 door in Gesponsorde berichten en getagd als , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: