Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Een nieuwe barbecue in een oud jasje.

Barbecueën hoort bij het buitenleven. Zeker in de warme maanden van de zomer wordt er heel wat vlees gegrild in de Nederlandse tuinen. De barbecue heeft dan ook door de jaren heen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit is terug te zien in het feit dat de retro BBQ sterk in opkomst is.

Grillen in stijl

Hoewel het uiteindelijk gaat om een gezellig samenzijn waarbij gegeten en gedronken wordt, staat een avondje barbecueën natuurlijk voor veel meer. Het is dan ook voor velen belangrijk dat het grillen van het vlees stijlvol wordt gedaan. Bijvoorbeeld door de toevoeging van een design barbecue in plaats van een simpel wegwerpmodel dat te koop is bij een winkelketen. Moderne barbecues moeten bovendien te verplaatsen zijn. Het metselen van een buitengrill is dus ook als optie niet langer de voorkeur van het grote publiek. Liever wordt men gezien met een stijlvolle barbecue die uitstraling en functionaliteit combineert. Dit is dan ook terug te zien in nieuwe trends.

Klassieke vorm

Retro is een stijlvorm die nooit zal verdwijnen. Dit komt omdat retro altijd in beweging is. Het staat namelijk voor de terugkeer van iets wat in het verleden zichzelf al bewezen heeft. Op het gebied van de retro BBQ gaat het dan vooral om vormgeving. Binnen die mooie traditionele vormgeving worden vervolgens moderne technieken toegepast om vooral ook effectief te kunnen zijn in het gebruik. Dit betekent dus dat de grill niet alleen dient voor vlees, maar eerder een volwaardige buitenkeuken genoemd kan worden. Waarbij gebruiksvriendelijkheid net zo belangrijk is als uitstraling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 17, 2017 door in Gesponsorde berichten en getagd als , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: