Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Koken met wijn voor het kerstdiner

De kerstdagen komen er weer aan en er moet weer worden bedacht wat er bij het kerstdiner op tafel komt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden en de ene is wat makkelijker te bereiden dan de ander. Het verschilt natuurlijk per persoon wat degene lekker vind, maar vaak wordt er een combinatie van diverse gerechten bereid voor tijdens het kerstdiner met familie of vrienden. Er zijn veel online recepten in de omloop en hier zitten ook veel recepten tussen waar wijn bij wordt gebruikt. Het klinkt misschien raar, alcohol in het eten, maar het creëert een unieke smaak aan het gerecht. Wijn wordt vaak toegevoegd in de marinade van het vlees, wijn wordt dus niet alleen maar gedronken bij het eten, je kunt het nu ook eten. Het klinkt allemaal misschien maar vreemd, maar geef het eens een kans, gebruik een lekkere rode wijn of een witte wijn in het eten. Natuurlijk past het niet overal bij, daarom is het verstandig om het eerst even online op te zoeken, hier vind je diverse recepten die wijn bevatten.

Diverse wijnsoorten

Er zijn erg veel verschillende wijnsoorten te verkrijgen, zo heb je rode wijn, rosé wijn en witte wijn. In deze soorten zitten ook nog weer verschillende kenmerken en diverse smaken aan, zo is geen wijn hetzelfde en zijn ze allemaal uniek. Het is natuurlijk mooi dat er zoveel soorten te verkrijgen zijn, maar nu wordt de keuze wel een stuk lastiger. Iedereen heeft zijn eigen smaak, de ene houdt van een zoete wijn, de andere van een droge en weer een andere wil een lekkere frisse of juist zware wijn. Zo heb je bijvoorbeeld Bordeaux, Bourgogne en Chianti, dit zijn soorten wijnen die onder de rode wijn vallen. Onder de witte wijn vallen onder andere Riesling, Chardonnay, Muscat en nog meer, de ene is fris zoet en de andere heeft een volle droge smaak. Zo zijn er nog veel meer soorten, het is maar net waar jezelf van houd en wat jezelf het lekkerste vind.

De lekkerste wijnen

Je kunt dus de lekkerste gerechten maken met de toevoeging van wijn, maar wijn staat er natuurlijk om bekend om heerlijk opgedronken te worden. Een lekkere wijn voor bij het kerstdiner is dan ook niet te missen, deze kun je in de supermarkt of bij een slijterij halen. Tegenwoordig kun je ook wijn online bestellen, rond de feestdagen is het allemaal al zo druk en ook in de supermarkten loopt het vol met mensen die boodschappen doen voor de kerst. Heb je geen zin om in die drukte te lopen of heb je geen tijd om naar de winkel te gaan, dan kun je dus heel eenvoudig online de beste wijnen bestellen. Dit kan ook op VKwijn.nl, hier vind je een ruim aanbod aan diverse hoogwaardige kwaliteit wijnen die je gemakkelijk online kunt bestellen voor de scherpste prijzen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op december 6, 2016 door in Drankjes en getagd als , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: