Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Winactie: Matzes pakket

Vorige week werd er bij mij een pakket met Matzes bezorgd. En ik mag net zo’n Matze pakket weg geven. Matzes staan hier elk jaar met Pasen op tafel. Je kunt er natuurlijk van alles op smeren, maar ik ga ook eens kijken of ik er iets anders mee kan maken. De recepten vind je binnenkort op de website.Matzes Winactie Pasen

Enfin, jullie willen natuurlijk weten hoe je ook zo’n pakket incl bewaarbus kunt winnen; Like de FaceBook pagina van BeeJeekookt en laat daar weten wat jij het liefst op een Matze eet. Meedoen kan tot en met 10 maart 2016. De winnaar wordt op FaceBook bekend gemaakt.

“Hollandia Matzes is één van de weinige zelfstandige familiebakkerijen in Nederland. Misschien wel het kleinste A-merk van Nederland. Al sinds 1933 bakt Hollandia in de binnenstad van Enschede diverse soorten Matzes

HollandiaMatzesvolgens traditioneel recept. Ontstaan vanuit een eeuwenoud gebruik waarbij grote Matzes, in de bekende oranje zak, met Pasen op tafel komen. De kleinere variant MatzeCrackers, handig verpakt in een uniek zeskantige doosje, worden tegenwoordig het hele jaar door gegeten.

Matzes bevatten géén zout, géén suiker, géén conserveermiddelen, géén kleurstoffen, géén smaakstoffen, géén etcetera.

Er zit eigenlijk Niks in zo’n Matze. Toch zijn Matzes een traktatie! Bijvoorbeeld met roomboter en suiker, met kaas of vlees, met jam of hagelslag. Daarom zeggen wij bij Hollandia altijd: Niks is zo lekker!Heerlijk bij ontbijt, lunch, brunch of tussendoor. Probeer het ook eens!”

Op KIJK vond ik nog een leuk stukje met wat uitleg over de Matze traditie
“Naast eieren is er nog een product dat bij veel mensen op de paastafel staat: Matzes. Tijdens het Joodse Pesach viert men de bevrijding van de slavernij in Egypte. Vlak voor hun vertrek moesten de Joden toen snel brood bakken, zonder er zuurdesem aan toe te voegen. Daardoor kon het niet rijzen. Om die tijd van slavernij, en de bevrijding door god, te herdenken eten Joden tijdens Pesach geen gerezen voedsel. Hoewel de viering van Pesach en Pasen zijn losgekoppeld, is de Matze een populair Paasgerecht.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op maart 4, 2016 door in Bijgerecht, Gesponsorde berichten, Recepten Pasen en getagd als , , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: