Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Avocadospread recept

Na jaren altijd 4 boterhammen per dag te hebben gegeten eet ik nu alleen nog boterhammen op woensdagmiddag met de meiden en in het weekend tijdens de lunch. De rest van de tijd eet ik meestal salades en ontbijt ik met pap of een smoothie. Dat bevalt me prima! Omdat ik zo weinig brood eet vind ik dat ik de keren dat ik het eet mezelf wel mag verwennen met lekker brood van District die sindskort bij ons in de buurt is gevestigd. Vaak eet ik rucola met een eitje op mijn brood, een avocado of gewoon kaas of pindakaas. Wat ik de laatste tijd vaak maak is avocadospread. Smaakt lekker fris door de citroen en de basilicum.

Wat heb je nodigimg_3096
– 1 rijpe avocado
– 1 el citroensap
– 4 el roomkaas naturel
– handje basilicumblaadjes in stukjes gescheurd
– zout en peper

Prak de avocado en roer de rest van de ingrediënten er doorheen. Je kunt er ook nog pompoenpitjes overheen strooien.

Eet smakelijk!

Advertenties

Eén reactie op “Avocadospread recept

 1. Margo Hermans
  februari 21, 2016

  Klinkt goed! Eet ook zelden nog brood, dus inderdaad wanneer ik het wel eet dan wil ik er zeker ook van genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 21, 2016 door in Hapjes, Lunchgerechten en getagd als , , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: