Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Kokoskoekjes foodblogswap 

De december drukte is weer voorbij dus tijd om weer eens mee toe doen aan de Foodblogswap. Ik mocht deze maand iets koken van het blog Pienskeuken Eigenlijk lijken onze blogs wel op elkaar qua recepten. Leuk dus om er doorheen te gaan en een recept te kiezen. In eerste instantie koos ik voor de Baleadas, een gerecht uit Honduras. Mijn oudste dochter is sindskort vegetariër, daar moet ik nu rekening mee houden dus dit leek me een prima recept. Helaas zagen de foto’s er echt niet uit. Het was te donker in huis en ik ben natuurlijk geen topfotograaf. De foto zou het gerecht echt tekort doen. Het was namelijk erg lekker. Zeker het proberen waard!

Dus verder op zoek. Aangezien ik erg van kokosmakronen houd, maar die bijna nooit eet omdat ze vol suiker zitten, leken mij deze kokosmakronen zonder geraffineerde suiker het proberen waard. In plaats van honing gebruikte ik dadelsiroop en in plaats van amandelmeel havermeel.

Wat heb je nodig voor 6 stuks img_2986
– 35 gram havermeel
– 35 gram geraspte kokos
– 2 el dadelsiroop
– 1/2 losgeklopt ei of 1 klein ei losgeklopt

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng alle ingrediënten door elkaar en schep kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een klein beetje plat en zet ze ca 20 minuten in de oven. Die van mij zaten er eigenlijk net iets te lang in en waren iets te plat, maar smaakten wel heerlijk! Het zijn meer een soort kokoskoekjes geworden ipv kokosmakronen.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 31, 2016 door in Koekjes, Koekjes, cake, taart en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: