Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’

Een tijdje geleden ontving ik het kookboek “Ontdek het geheim van de chef” van Bart van Berkel. Bart is de winnaar van Masterchef 2014 en heeft om dit boek te kunnen maken een kijkje genomen in de keukens van 10 top chefs, waaronder die van Peter Lute, Edwin Kats en Ramon Beuk. Bart heeft vervolgens zijn eigen draai gegeven aan de signatuurgerechten van de chefkoks waardoor de gerechten voor de thuiskok ook goed te maken zijn in maximaal een uur. In het boek staan naast de recepten leuke korte teksten over de top chefs, prachtige foto’s, tips voor een goede voorbereiding, kooktechnieken en smaakmakers. Die laatste vind ik zelf erg leuk. Daar vind je onder andere recepten voor sauzen, croutons, bouillons en dressings. Normaliter vind ik kookboeken waarin veel te lezen valt niet zo leuk, maar omdat de teksten kort zijn en het boek erg overzichtelijk is ingedeeld vond ik dit in dit geval geen minpunt en eigenlijk wel leuk. Als je het niet wilt lezen blader je ook makkelijk door naar de recepten.

Ik heb al veel kookboeken, maar een boek als deze had ik nog niet. De meeste boeken die ik heb bevatten recepten van gerechten die je doordeweeks ook makkelijk op tafel zet. De gerechten die je maakt met deze recepten eet ik doorgaans alleen in de betere restaurants enIMG_2641 zou ik maken voor een bijzonder diner. ‘Kalfssukade met zoete aardappel en piccalilly’, ‘kipzwezerik met gepofte knolselderij en wortel’, ‘tonijn met doperwtcreme en Granny Smith’, ‘panna cotta met mango, passievrucht en hangop’ zijn een aantal recepten die je in het boek terugvindt.

Perfecte recepten dus voor het Kerstdiner! Mocht je nog niet weten wat je moet gaan maken dan is dit boek zeker het aanschaffen waard. De recepten zijn makkelijk te volgen en de meeste ingrediënten vind je in de supermarkt. Overigens ook leuk als cadeau voor een kookliefhebber.

Zelf ben ik aan de slag gegaan met het tonijn recept geïnspireerd door Ramon Beuk. Helaas was het al te donker om er een mooie foto van te maken (tip voor mezelf nu in de winter :S). Het recept zal ik later nog plaatsen als ik het gerecht nog een keer heb gemaakt en er een toonbare foto van heb kunnen maken :). Ik kon het recept makkelijk volgen en de meeste ingrediënten had ik al in huis. Het resultaat was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Heel handig overigens dat er  wijnadvies wordt gegeven bij de recepten.

Het boek kost €29,95 en is onder andere verkrijgbaar via de website Ontdek het geheim van de chef 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op december 11, 2015 door in Gesponsorde berichten, Hoofdgerechten, Visrecepten en getagd als , , , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: