Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Rijstepap ontbijt

Warm ontbijten vind ik heerlijk. Meestal neem ik pap van havermout en/of speltvlokken, maar soms ben ik dat ook wel beu. Ik had nog een half pakje risotto rijst in de kast staan die toch niet op gaat, want ik ben de enige die risotto lekker vindt. Daar kwam ik onlangs achter na een middag uitsloven in de keuken. Ik wilde het weggooien maar bedacht me dat ik daar best rijstepap van kon maken. Zo gezegd zo gedaan.rijstepap ontbijtpap rijst

Wat heb je nodig voor 1 ontbijt
– 50 gram rijst
– 190 ml melk, ik gebruikte rijstemelk
– 1 tl honing
– klein drupje vanille extract of een klein beetje merg uit een vanillestokje

Als topping gebruikte ik
– gedroogde abrikozen
– gedroogde mango
– geroosterde amandelen

Doe de melk met de rijst, honing en vanille in een pannetje. Breng aan de kook en laat ca 20-25 minuten koken. Goed blijven roeren! Voeg de topping toe.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Eén reactie op “Rijstepap ontbijt

 1. Sandra
  juni 26, 2016

  Ik heb het vanochtend gemaakt maar was geen succes. Door de honing plakte alles vast. Ook had ik zilvervlies rijst gepakt omdat witte rijst niks in zit dus misschien dat het daarom fout ging. Het rook wel erg lekker maar heb het helaas weg moeten gooien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op mei 15, 2015 door in Ontbijtpap en ontbijtrepen, Ontbijtrecepten en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: