Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Hangop recept Foodblogswap

Eindelijk tijd om mijn Foodblogswap bericht van afgelopen maand te plaatsen. Het was een drukke maand waarin ik ook nog een heerlijk weekend met mijn moeder naar Lissabon ging. Toen ik dan eindelijk tijd ingeruimd had om het gekozen recept te maken, hadden wij ziekenboeg hier en voelde ik mezelf ook niet top. Ik mocht een recept maken van de blog van Danielle van Food Love and Happiness en wilde graag de tonijn ceviche maken. Dat ging mij gezien de tijd en de te halen ingrediënten helaas niet meer lukken.

Danielle heeft een erg leuke blog waar ik zeker vaker zal komen kijken. Ze blogt niet alleen recepten, maar geeft ook tips, heeft een webwinkel en geeft workshops mindful eten. Wat mijn dan weer doet denken aan de mindfulness oefening met de rozijn (google er maar eens op). Sowieso kom ik nog eens terug om de tonijn ceviche te maken. Hangop

Dan maar snel iets anders kiezen. Mijn oog viel op de Hangop. Ik dacht altijd dat dat een erg ingewikkeld klusje zou zijn en had me er daarom nooit in verdiept. Wat schetste mijn verbazing… het is echt super eenvoudig. Bovendien had ik alle ingrediënten in huis dus het was zo gemaakt. We hebben er aardbeien bij gegeten en er een beetje honing overheen gedaan. Heerlijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 400 ml volle biologische yoghurt
– merg uit 1 vanillestokje

Verder heb je nodig:
– 1 grote kom waar een vergiet of zeef in kan hangen
– een vergiet of zeef
– een schone theedoek

In het oorspronkelijke recept staat ook citroenrasp, maar dat vind ik doorgaans niet zo lekker dus liet ik het weg.

Begin met het uitspoelen van de theedoek. Die van mij rook erg naar Zwitsal wasverzachter (heeft mijn man onlangs gekocht) en dat leek me niet zo lekker in de hangop. Zet een vergiet of zeef in de kom en plaats de theedoek er in. Meng de vanille met de yoghurt. Schenk de yoghurt er op en dek af met wat folie. Het enige wat je nu nog moet doen is wachten… Plaats het voor zeker 3 uren in de koelkast. Het vocht druipt dan uit de yoghurt en komt in de kom.

Overigens maakte Eten maken deze versie van mijn Kaiserschmarren recept.
Eet smakelijk!Hangop recept

Advertenties

Eén reactie op “Hangop recept Foodblogswap

  1. boterkaaseieren
    april 2, 2015

    Leuk idee zo’n foodblogswap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op april 1, 2015 door in Ontbijtpap en ontbijtrepen en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: