Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Spruitjes stamppot met pastinaak

Het is weer  tijd voor de FoodBlogSwap! Deze keer mocht ik koken van de blog van Marloes van ‘Spruitjes zijn niet vies’ Marloes komt net als ik uit Utrecht zag ik en kookt vegetarisch. Dat komt goed uit, want thuis eten wij steeds minder vis en vlees dus lekkere vegetarische recepten zijn meer dan welkom. Zij verbaast zich over het feit dat maar weinig mensen spruitjes lusten vandaar de naam van haar blog. Ik lustte ze zelf vroeger ook niet als mijn moeder ze zacht had gekookt, maar inmiddels kan ik de kleine vitaminebommetjes wel waarderen. Helaas kan ik de rest van het gezin nog niet meekrijgen, maar toch maakt ik een recept met spruitjes. Ik koos voorSpruitjes stampot pastinaak amandel de spruitjesstamppot met peer, amandelen en geitenkaas en verving de aardappel door pastinaak en de geitenkaas door feta. Geitenkaas vind ik echt zo vies 😉 ! Mijn oudste dochter vond het resultaat in ieder geval lekker net als ik! Overigens staan er op de site van Marloes ook recepten van Vegaburgers. Ik kom er zeker nog eens terug.

Wat heb je nodig voor 4 personen
– 1 kilo spruitjes, schoongemaakt
– 700 gram pastinaak, schoongemaakt en in stukken
– 3 peren, geschild en in stukjes
– 80 gram amandelschaafsel
– 150 gram feta naturel
– beetje boter
– beetje melk
– peper en zout
– snufje nootmuskaat

Kook de pastinaak in ca 10-15 minuten gaar en de spruitjes in ca 10 minuten. Ik heb ze apart gekookt, maar volgens mij kunnen ze ook best samen in de pan. Kook de perenstukjes de laatste drie minuten mee. Giet alles af en stamp het door elkaar. Verwarm de melk en de boter in een pannetje tot de boter gesmolten is en voeg dat ook toe aan de puree.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Voeg deze samen met de feta toe aan de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 reacties op “Spruitjes stamppot met pastinaak

 1. Manon Lifestyle
  februari 22, 2015

  Ziet er goed uit!

 2. Marloes
  februari 22, 2015

  Ik heb zonet min of meer mijn eigen recept gesaved omdat ik deze dus echt een keer met pastinaak wil maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 21, 2015 door in Hoofdgerechten, Stamppotten, Vegetarische recepten en getagd als , , , , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: