Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Kaiserschmarren recept

Vorige keer na de wintersport plaatste ik dit recept al. Vandaag at ik dit gerecht weer tijdens de lunch in Oostenrijk in het zonnetje op de piste. Dan smaakt het toch het allerbeste!

Een aantal jaren geleden at ik dit gerecht eens tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Thuis wilde ik het zelf maken, want het was zo lekker. Helaas was ik vergeten hoe het heette en daarna gingen we alleen nog maar naar de Franse sneeuw dus dat schoot niet zo op. Tot afgelopen vakantie. Daar zag ik op een menukaart regelmatig Kaiserschmarren staan. Ik bestelde het niet, want het leek me iets met warme kaas en daar had ik niet zo’n zin in. Thuis ging ik toch even op google kijken wat Kaiserschmarren nou precies was. Wat bleek… Het was dat heerlijke gerecht dat ik ooit had gegeten. Spijt dat ik het niet besteld had! Maar goed nu kon ik het dus thuis gaan maken en vandaag was het dat zover. Als dessert stond Kaiserschmarren op het menu en wel van speltbloem gemaakt. In Oostenrijk is het een echt lunchgerecht.

Wat heb je nodig voor 4 personen
– 150gr (spelt) bloem
– 3 eieren gesplitst, dooiers en eiwit beide bewaren
– 2 el (riet) suiker
– handvol rozijnen, even laten wellen in water van tevoren
– 100ml melk

Mix de bloem, eidooiers, melk en het suiker tot een deegachtig maar glad geheel. Laat ca 30 minuten afgedekt staan.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag. Verwarm boter of olie in een koekenpan en schenk het beslag er in, schep de rozijnen er overheen. Bij mij paste het in 1 pan. Het dient ca 1cm dik te zijn. Bak tot de onderkant bruin is en keer dan om. Trek de pannenkoek met 2 vorken uit elkaar en bak nog ca 3min. Bestrooi met poedersuiker en smullen maar.

Eet smakelijk!

20140220-222218.jpg

Advertenties

2 reacties op “Kaiserschmarren recept

  1. Pingback: Hangop recept Foodblogswap | Bee Jee kookt!

  2. Pingback: Kaiserschmarrn met rumrozijnen • Ongewoon Lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: