Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Feta snack Foodblogswap

Het is weer tijd voor een Foodblogswap. Vorige maand werd de swap even overgeslagen, maar deze maand weer volop swappen! Deze keer mocht ik een gerecht maken van de blog van Vanessa. Haar weblog heet Culinessa en je vindt er naast leuke recepten ook interviews met onder andere foodies en chefs, restaurant tips en culinaire cadeau ideeën. Eerst zat ik tussen de Nederlands geschreven recepten te kijken, maar later viel me op dat er meer Engels geschreven recepten op de site stonden.

Ik koos misschien niet het moeilijkste recept, maar wel eentje waar ik echt wat aan had. Na een zondag op pad, lekker thuis op de bank met een wijntje, kregen we trek. Het was nog geen etenstijd dus ik ging aan de slag met een lekker hapje. De feta snack van Culinessa werd het. Ik had alleen geen hazelnoten in huis dus maakte ze met cashewnoten. Ik was wel erg benieuwd naar de combi met munt. Ze smaakten prima! Ook de rest van het gezin vond ze erg lekker. Deze komt zeker op mijn lijstje voor verjaardagshapjes!

Wat heb je nodig voor 8 hapjes
– 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
– ca 8 muntblaadjes in stukjes
– handvol gehakte cashewnoten
– 8 cashewnoten
– 35 gram feta verkruimeld
– beetje honing
– bakpapier
– muffinbakblik

Warm de oven voor 175 graden

Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren, zodat je in totaal acht stukjes hebt. Knip 8 stukjes bakpapier van dezelfde grote. Leg in acht muffinvormpjes een velletje bakpapier en daarop het bladerdeeg.

Rooster de cashewnoten even in een droge koekenpan. Meng ze dan in een kom met de muntblaadjes en de feta. Houdt de acht hele cashewnoten apart. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en plaats op elke een hele cashewnoot. Besprenkel met een beetje honing en plaats 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

IMG_0404-0.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op november 29, 2014 door in Hapjes, Vegetarische recepten, Voorgerecht en getagd als , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: