Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Kindvriendelijke spruitjes met Bulgur

Als kind kreeg ik al kippenvel bij het horen van het woord ‘spruitjes’. Wat vond ik die vies zeg, zo bitter en die geur in huis brrrr! Mijn moeder kookte ze altijd erg gaar (lees superzacht) waardoor ik ze in zijn geheel door kon slikken, dat deed ik dan ook met mijn neus dicht. Ik heb ze dan ook in geen jaren meer aangeraakt totdat ik vorige week bij de groenteboer was. Ik had namelijk ergens gelezen dat deze groene kooltjes vol vitamine C zitten en dat kunnen we wel gebruiken bij dit herfstige winterweer. In de Allerhande las ik een recept van geroerbakte spruitjes met rozijnen. Dat leek me wel lekker, de rest van de ingrediënten heb ik zelf verzonnen. De smaak verbaasde me, ik vond het namelijk te eten of nee ik vond het heel lekker! Ook de meiden hebben hun bordjes leeggegeten en vonden het lekker.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 140gr Bulghur
– 1/4 (bio) groentebouillonblokje
– 150gr spruitjes. Achterkant en buitenste blaadjes verwijderen. Grote spruiten halveren
– 3 handen rozijnen. Van tevoren even laten wellen
– 1 kleine rode ui in stukjes
– 1 knoflookteentje in stukjes gesneden
– 1/2 rode paprika in stukjes
– 1/2 rode peper in stukjes en zaadjes verwijderd
– 2 handen geroosterde pijnboompitten
– 2 tl kerriepoeder
– 1 tl djinten (gemalen komijn)
– peper en zout om op smaak te brengen
– (olijf) olie om in te bakken

Kook de Bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het bouillonblokje meekoken en roer regelmatig. De Bulghur moet meestal nog 15min rusten na het koken dus je kan beginnen met het snijden van de groenten terwijl de Bulgur kookt. Als de Bulgur klaar is met koken en moet rusten begin je met de rest.

Verhit een scheut olijf olie in de koekenpan en bak in ca 3 minuutjes de ui, de knoflook en de rode peper. Voeg dan de spruitjes, djinten en kerriepoeder toe en zet het vuur middelhoog tot hoog en bak ca 3 min. Voeg als laatste de paprika en de rozijnen toe en bak nog 4 minuutjes mee totdat de spruitjes gaar zijn (bij grote spruiten duurt dat langer dus even proeven). Strooi als laatste de pijnboompitten erover heen en breng op smaak met zout en peper. Schep de Bulghur nog even om en schep dan in een bord en schep de spruiten er overheen.

Probeer ook eens dit Bulgur recept!

Eet smakelijk!20140213-165729.jpg

20140213-165740.jpg

20140213-165746.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: