Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Spelt roggemeel wafels met frambozen en noten

Meestal maak ik deze wafels met spelt en havermout, maar tijd voor iets anders! Op internet las ik een recept met wafels waar frambozen en amandelen in verwerkt waren. Dat leek mij ook wel lekker alleen had ik geen amandelen in huis en koos dus voor walnoten. Bovendien had ik nog roggemeel dus dat leek me ook lekker om te gebruiken. Ze werden hier goedgekeurd! wafels spelt roggemeel frambozen en walnoten

Wat heb je nodig voor ca 6 wafels uit een 5- hartjes ijzer
– 1 kopje roggemeel
– 1 1/2 kopje spelt volkorenmeel
– 2 eieren
– 1 banaan geprakt
– 1 1/2 kopje amandelmelk of andere melk
– 3 tl (wijnsteen) bakpoeder
– 2 tl honing
– 1 handvol verse of diepvries frambozen in stukjes
– 1 handvol walnoten gehakt
– 3 el kokosolie of roomboter
– evt snufje zout
– evt 1 el chiazaad en 1 el lijnzaad

Leg de frambozen en de walnoten even apart. Mix de natte ingrediënten door elkaar met een mixer tot het goed gemengd is. Voeg dan de droge ingrediënten toe en mix goed totdat alles 1 geheel is. Roer als laatste de frambozen en de walnoten toe.

Laat even staan en warm ondertussen het wafelijzer op. Ik gebruik een hartjes ijzer en zet deze op de hoogste stand. Vet het ijzer in met boter of olie en schenk het beslag er in. Ik gebruik een sauslepel en heb dan ca 2,5 lepel per wafel nodig. Schenk vanuit het midden en verdeel dan naar de zijkanten. Laat vervolgens 4-5 minuten bakken. Tussendoor het wafelijzer niet openen, want dan scheurt de wafel.

Ik belegde ze met roomkaas naturel, wat frambozen en walnoten. De kinderen konden ze wel waarderen met (niet zo gezond) chocopasta.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 reacties op “Spelt roggemeel wafels met frambozen en noten

 1. Eline
  november 24, 2014

  Hoi,
  ik vond jou gezellige blog op google
  wie ben ik een gezellige dame van 32 en ik woon ook in utrecht en ik hou van koken. het lijkt me leuk om een keer een food-swap te doen zou je daar ook wat voor voelen?
  Help ik zie steeds mooie havermoutwafels en als ik ze bak zien ze er heel mooi uit maar ik krijg ze met geen mogelijkheid in een stuk uit het wafelijzer tips? Ik zit hier echt mee

  groetjes Eline

  • beejeekookt
   november 24, 2014

   Hoi Eline, op zich sta ik daar wel voor open. Ligt er aan wat je met een foodswap bedoelt :)? Wat lastig met de wafels! Vet je het ijzer wel goed in met olie of boter? Ik moet ze ook wel voorzichtig losmaken maar het blijft wel een stuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: