Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Mosselen met witte wijn en crème fraiche

Twee weken geleden fietsten we naar de stad en toen zag onze oudste, onderweg op een bord, dat er op 31 augustus weer mosselfestival is in Utrecht.Zij is een echte mosselfan dus begon al te vragen of wij daar ook weer naartoe gaan. Omdat we dat nog niet wisten hadden we al wel beloofd die avond mosselen te zullen eten. Zelf ben ik er helemaal niet zo dol op, maar ach voor een keertje… Man was ook blij en jongste helemaal niet 😉 en het mosselfestival morgen… Heel misschien als het droog blijft!

Het enige nadeel vind ik altijd dat schoonmaken…

Voor 4 personen
– 2 kg mosselen
– 6 stengels bleekselderij in stukjes
– 2 uien in stukken
– 1 teen knoflook gehakt
– 250 ml droge witte wijn
– 200 ml crème fraîche
– 20 g peterselie gehakt

Open de verpakking mosselen en geef een tik met een met bijvoorbeeld op de mosselen die open zijn. Als ze open blijven dan gooi je deze weg. De mosselen die dicht zijn en dicht zijn gegaan spoel je in koud water. Als er nu mosselen open blijven dan gooi je deze ook weg. Laat ze in het water liggen.

Verhit boter of olijfolie in een grote pan en fruit hierin de bleekselderij, uien en knoflook ca drie minuten. Voeg dan de wijn, wat peper en zout toe en breng aan de kook. Laat ze mosselen uitlekken en doe deze dan ook in de pan. Deksel er op en ca 8 minuten koken. Schud de pan af en

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het kookvocht en kook 1 minuut. Schenk over de mosselen en strooi de peterselie er overheen.

Eet smakelijk!

Wij aten ze met zelfgemaakte friet uit de oven, maar kan ook met plakken dik brood.

Recept uit de Allerhande

IMG_1303-0.JPG

Advertenties

3 reacties op “Mosselen met witte wijn en crème fraiche

  1. deborah1987
    augustus 30, 2014

    Wat leuk ik wist niet dat er zelfs een mosselfestival bestaat. Ik ben dol op mosselen! Ik heb ze de afgelopen weken al een paar keer gegeten.

  2. taarttopper
    september 3, 2014

    Ik ben zelf ook niet echt weg van mosselen. Maar mosselen van de bbq zijn toch heerlijk. Leuk een mosselfestival in Utrecht. Ik wist ook niet dat dat bestond. Wij hebben hier in Yerseke in augustus mosseldag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op augustus 30, 2014 door in Hoofdgerechten, Visrecepten en getagd als , , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: