Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Refried bonen quesadilla

Refried beans oftewel ‘opnieuw’ gebakken bonen zijn typisch Mexicaans. Eigenlijk zijn het niet opnieuw gebakken bonen maar erg goed gebakken bonen. Het is een misvertaling vanuit het Spaans waar ze ‘frijoles refritos’ heten. Refritos is verkeerd vertaald.

Ik had het al vaker geproefd maar dan uit een blikje. Die blikjes zag ik later niet meer in de winkel staan. Eigenlijk is het net zo makkelijk om het zelf te maken. Deze keer gebruikte ik ze om Quesadilla’s mee te maken die we aten bij de kip nachoschotel

Wat heb je nodig voor 4 slices:
– ca 150-200 gram kidneybonen uit een blikje
– 1/2 ui gesnipperd
– 1 teen knoflook in stukjes
– 1 el rode paprika in stukjes
– 1/2 tl djintan/ komijnpoeder
– 2 tortilla wraps uit een pak of zelfgemaakt
– 1 volle el salsa. Zelfgemaakt of uit een potje
– olie om in te bakken
– eventueel sour cream en guacamole om erbij te serveren

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hier in de ui en de knoflook. Voeg dan de paprika toe en de komijnpoeder en laat ca 1 minuut meebakken. Voeg dan de bonen toe en bak ca 2 minuten. Voeg dan een beetje water toe totdat het mengsel half onder water staat. Laat 3 minuutjes koken en stamp dan met een aardappelstamper of prak met een vork de bonen en laat vervolgens nog 3 minuten bakken.

Smeer 1 tortilla wrap in met het bonenmengsel, smeer de salsa erover en bestrooi met de kaas. Druk de andere tortilla wrap er op. Maak de koekenpan schoon en verhit deze opnieuw maar dan zonder olie. Als deze heet is leg je de quesadilla in de koeknpan voor ca 2 minuten. Doe er een bord op de kop overheen en draai de pan, zodat de quesedilla op het bord ligt. Schep hem dan weer in de pan om de andere kant te bakken voor 2 minuten. Snijd in vieren.

Eet smakelijk!
20140629-152333-55413195.jpg

Advertenties

Eén reactie op “Refried bonen quesadilla

  1. Pingback: Burrito bowl recept | Bee Jee kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: