Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Mijn groene dieet week

Vorige week hoorde ik tijdens de kundalini yoga les dat er op 13 april gestart zou worden met het groene dieet. Je eet dan een week tot maximaal 40 dagen alleen maar groene groenten en fruit. Noten mogen beperkt. Het dieet is goed om je lichaam te reinigen/detoxen. Dit vond ik erover op internet: Dit vond ik er nog even op internet: ‘Het lichaam neemt die week extra zuurstof op, waardoor je je fitter gaat voelen. Daarnaast is het een manier om te ontgiften en af te vallen. Ook hebben mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten of chronische moeheid baat bij dit dieet.’

Afvallen is in mijn geval niet nodig, ik weeg maar 57kg zag ik vanochtend, maar de rest klonk me goed in de oren dus ik meldde me aan voor deze grote voorjaarsschoonmaak. Vandaag was de start. We gaan voor een week. Oh ja je zou er ook nog een mooiere huid door krijgen. Wat wil een mens nog meer!

Dag 1 verliep eigenlijk best goed. Het voelt eigenlijk een beetje als stoppen met roken. Toen dacht ik ook de hele dag aan roken en wilde dat erg graag, maar deed het niet want ik wilde ook echt stoppen. Dat heb ik nu dus met eten. Ik heb nog nooit een dieet gevolgd dus even wennen. Ik eet over het algemeen vrij gezonde maaltijden, want ik zie eten als brandstof voor het lichaam en tja in een diesel auto stop je ook geen benzine. Dat houdt niet in dat ik nooit snoep, ik snoep en snack eigenlijk regelmatig, maar wel in balans en soms een aantal dagen niet. Ik zorg daarom dat de maaltijden gezond zijn en niet te veel, drink meestal water of thee en dan kun je best dagelijks snoepen (voor mij is dat dan een koekje en beetje chips oid) en soms snacken met mate. Ook eet ik steeds vaker dadels of vijgen als ik zoete trek heb.

Nou goed, de dag begon dus een keer niet met havermoutpap of brood en later een kop koffie. Nee, de dag begon met spinazie en peer, de lunch bestond uit avocado met appel en als avondeten at ik broccoli-courgettesoep (wel 2 borden, want ik had trek)

Tussendoor heb ik wat witte druiven gegeten. Ik moest namelijk ook nog tennissen en wilde niet omvallen ;). In de avond kreeg ik nog wel trek dus heb ik een stuk galia meloen gegeten. Wel heb ik het koud en heb ik een beetje hoofdpijn. green-food

Zo dag 2 zit er ook weer op. Ik moet zeggen dat het me allemaal redelijk goed af gaat. Behalve dan op de momenten dat ik normaal een koekje eet of iets anders lekkers, dan heb ik het wel moeilijk. Ik vind het groene eten wel wat saai worden al moet ik wel zeggen dat je met kruiden veel kunt doen. Naast groen eten drink ik veel Yogi Tea, groene thee of verse gember thee. In de ochtend mis ik mijn kopje koffie wel. Ervaar ik al veranderingen? Ja eigenlijk wel en dan met met name dat mijn maag en darmen veel rustiger zijn. Als ik teveel eet of te vet krijg ik vaak buikpijn maar nu is alles lekker rustig. Ik merk wel dat ik er de hele dag mee bezig ben, wat ga ik eten, bonen wellen, eten kopen etc. Misschien is dat omdat ik er aan moet wennen. Wat dan wel weer leuk is is dat ik ook dingen ga eten waar ik nog nooit van had gehoord, zoals mungbonen en dat mijn maag toch wel tegen verse gember thee kan als ik de citroen weglaat. Wel nog koud en een beetje hoofdpijn. Ik at vandaag als ontbijt een fruitsalade van allerlei groen fruit, in de middag een linzensalade met avocado en tuinbonen en in de avond mungbonen met rijst en groene groenten ook wel kicheree genoemd.

Dag 3 verliep soepel. Ik heb eigenlijk geen trek meer tussendoor en miste de andere dingen ook niet zo. Ik voel me erg wakker als ik wakker word en niet zo stijf als anders. Verder voelt mijn huid soepeler en alsof ik een week lang elke dag een maskertje heb gebruikt. Het koude gevoel is weg en de hoofdpijn ook. Ik had vandaag wel erg veel last van hooikoorts, maar de hoofdpijn die ik daar normaliter bij heb, bleef weg. 2 maanden geleden had ik al een massage geboekt voor vandaag bij Praktijk Griftpark waar ik werd gemasseerd/ behandeld met hotstones en ayurvedische olie, dat kwam wel erg goed uit nu. Heerlijk was het! Het koud douchen is nog niet gelukt, maar ik douche wel met veel minder warm water dan anders. Ook drink ik nu lauwwarmwater in de ochtend voor het ontbijt en heb ik mijn yoga oefeningen gedaan. Ik at vandaag weer fruit als ontbijt, als lunch at ik een restje van de mungbonen met daarbij rucola, witte druiven, pompoenpitten en het een en ander aan kruiden. In de avond at ik linzensoep met spinazie en ras el hanout kruiden. Nootjes heb ik vandaag overgeslagen.

Dag 4, de dag die ik eigenlijk als streefdatum had, verliep wederom goed. Ik voel me echt een stuk energieker, word heerlijk wakker en heb geen last van een middagdip. Honger heb ik eigenlijk ook niet echt, ik at alleen een groene appel tussendoor. Als ontbijt dronk ik een smoothie van spinazie en peer als lunch een mungbonensalade met spinazie en sesamzaadjes en als avondeten heel eenvoudig gekookte sperziebonen en broccolli met koriander, sesamzaadjes en wat basmati rijst. ’s avonds had ik een heerlijke yogales.

Dag 5 begon goed, ik dronk een spinazie met kiwi smoothie. Na een ochtendje winkelen met de oudste dochter gingen we wat drinken en daar ging het mis. Ik nam een smoothie, maar wel een oranje. En in de middag heb ik desem speltbrood met hummus gegeten. Niet groen dus. Ik had mezelf al voorgenomen dat ik woensdag in ieder geval wilde halen dan zouden de groene dingen ook aardig op zijn. Ondanks dat ik me echt veel beter voel, vind ik het toch wel veel gedoe om steeds na te denken wat ik moet gaan eten. Daarnaast ben ik ook bijna dagelijks naar de winkel geweest omdat ik dan weer iets niet in huis had. Ik heb er wel een dubbel gevoel over dat ik gestopt ben, het positieve is dat ik er veel van heb geleerd.

Zo ben ik de groene smoothie gaan waarderen en ga deze zeker vaker maken. Ook ontdekte ik dat ik, volgens mij, niet zo goed kan tegen zuivel in de ochtend. Ik heb dus sojamelk voor mijn havermoutpap en muesli aangeschaft. Ook ben ik me er nu van bewust dat ik nog meer groenten moet eten en dat dat ook erg makkelijk kan bijvoorbeeld met het mungbonen of linzensoep recept of met een lekkere smoothie als ontbijt of een salade tijdens de lunch. Nog meer dan voorheen zie ik eten als brandstof en wil er daarom zo min mogelijk troep in gooien. Ik merk ook dat hoe gezonder je eet des te minder zin je in tussendoortjes hebt.

Ik vond het een waardevolle ervaring en ben voornemens het zeker nog een keer te doen. Dan zorg ik alleen wel dat ik een eetschema en bijbehorende  recepten voor de hele week al klaar heb liggen, zodat ik er minder mee bezig hoef te zijn en niet steeds naar de winkel hoef te rennen. Ik at al minder suiker, maar wil het nu helemaal weglaten. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. De smoothies blijven erin en daar ga ik nu maar eens mee experimenteren.

Advertenties

6 reacties op “Mijn groene dieet week

 1. Pingback: Groene dieet recept spinazie peersalade | Bee Jee kookt!

 2. Pingback: Avocadosalade met appel en tuinbonen recept | Bee Jee kookt!

 3. Pingback: Recept broccoli-courgette soep | Bee Jee kookt!

 4. Pingback: Recept linzensalade met avocado | Bee Jee kookt!

 5. Pingback: Mungbonen met groene groenten (kicheree) | Bee Jee kookt!

 6. Pingback: Spinazie kiwi smoothie | Bee Jee kookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op april 17, 2014 door in Groene dieet week, Vegetarische recepten en getagd als , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: