Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Recept Kaasstengels maken

Op oudjaarsdag was ik druk bezig om oliebollen te bakken. Helaas niet een bezigheid waar de kinderen bij kunnen helpen. Toch wilden ze ook graag iets voor oudejaarsavond maken, want ze mochten dit jaar voor het eerst opblijven dus moest er ook iets van de meiden op tafel. Ik heb een leuk kinderkookboek ooit eens gekregen van iemand op Twitter voor Twitsint. Tijd om daar iets uit te zoeken. Het werden de kaasstengels, gelukkig had ik nog bladerdeeg in huis. 20140101-103330.jpg

Wat heb je nodig voor ca 20 stengels
– 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
– 200gr geraspte kaas belegen
– 1 tl zout
– 1 losgeklopt ei

Verder een deegrolller, mesje, lepel en bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180graden

Pak een plakje bladerdeeg en strooi daar ca 1 volle eetlepel geraspte kaas overheen. Goed verdelen. Leg een tweede plakje bladerdeeg bovenop de eerste, daar strooi je ook weer een lepel geraspte kaas overheen. Dan het derde plakje er op ( hier geen kaas overheen strooien). Pak dan de deegrolller en rol het pakket uit in een richting tot de dikte van 1 plakje. Doe hetzelfde met de andere 3 plakjes.

Snij nu lange repen van ca 1,5cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Meng de overgebleven kaas met het zout en strooi over de stengels. Dan in de oven voor ca 15minuten.

Eet smakelijk!

20140101-103300.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 1, 2014 door in Gezonde tussendoortjes, Hapjes, Kinderrecept en getagd als , , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: