Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Recept Fondant au chocolat

Op mijn 20e was ik een weekendje in Parijs en koos daar op een terrasje, van een lief klein restaurantje, fondant au chocolat ook wel moulleux au chocolat genoemd. Ik wist niet precies wat het was, maar he het was iets met chocolade dus vast goed. Toen ik er in prikte en de warme chocolade eruit droop en ik het proefde was ik om, wat heerlijk was dat zeg! Thuis vergat ik hoe het heette en at het jaren niet totdat ik in een restaurant weer dacht aan dit verrukkelijke dessert. Toch maar eens googlen om te kijken hoe het heet… En jawel het heet fondant au chocolat. Ik nam me voor om het snel eens te maken. Ik bekeek diverse recepten en het zag er erg eenvoudig uit voor zoiets lekkers. chocolade fondant

Kerstavond 2013 was het dan zover. Samen met mijn dochter ging ik dit klusje klaren. Het smaakte fantastisch!

Wat heb je nodig voor ca 12 stuks:

– 250 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao, hoe hoger het % hoe lekkerder)
– 150 gram boter
– 4 eieren
– 125 gram rietsuiker of kristalsuiker
– 60 gram bloem
– beetje bloem en boter om de vorm in te vetten en te bestuiven
Oven voorverwarmen op 200gr.

Helaas heb ik geen kleine ovenpannetjes (cocottes) dus heb ik een muffin bakblik gebruikt. Van dit beslag konden we er 12 maken.

Wat te doen
Smelt de chocolade met de boter au bain marie. Beboter ondertussen de vormpjes en bestuif met wat bloem. Zet ze in de koelkast tot je ze gaat gebruiken. Als de boter en de chocolade gesmoten zijn zet het dan even van het vuur en klop dan de eieren en suiker tot een stevig geheel. Dit duurt ca 10 minuten. Meng dan het chocolade/boter mengsel er doorheen en vervolgens de bloem.

Giet het mengsel in de vormpjes tot ze voor 3/4 gevuld zijn. Vervolgens 8 minuten bakken in de oven. Na het bakken ca 1 minuutje laten staan en dan de vormpjes omkiepen zodat de taartjes eruit vallen.

Wij hebben ze gegeten met een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!

Tip: Ik ben zelf altijd aan het knoeien met a bain marie smelten. Nu heb ik de oplossing! Ik zet een kookpan op met heet water en hang het vergiet er in zodat deze net niet in het water komt en zet daar in een schaaltje met de chocolade. Mijn vergiet is overigens wel van RVS 😉
Au bain marie chocolade smelten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op december 27, 2013 door in Overige zoete dingen, Taarten en gebak en getagd als , , , .

RSS Bee Jee kookt!

 • Is koken met quinoa gezond?
  In steeds meer recepten wordt gebruik gemaakt van quinoa in plaats van rijst. Quinoa is wel een stuk duurder dan rijst en desondanks ruilen veel mensen hun vertrouwde rijst in … Lees verder →
 • Gezonde tussendoortjes
  De gezondste tussendoortjes maak je gewoon zelf. In de supermarkt heb je een enorm aanbod van tussendoortjes. Wel zo makkelijk maar eigenlijk helemaal niet zo gezond. Het punt bij veel … Lees verder →
 • Het frituur dieet uit de airfryer.
  Voor veel mensen zou het frituur dieet een uitkomst kunnen bieden, dit is namelijk geen dieet waarbij je niet veel mag eten. Het is juist de bedoeling dat je zoveel … Lees verder →
 • Courgettesoep
  Met courgettes kun je ook een heerlijke soep maken. Het is een welkome afwisseling op de veel traditionelere kippen- of tomatensoep. Een courgettesoep is bovendien makkelijk te bereiden en je hoeft … Lees verder →
 • Kippenpoten uit de oven.
  Een fijn traditioneel gerecht uit de oven zijn kippenpoten. Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder in het weekend vaak kippenpoten uit de oven voor ons maakte, lekker … Lees verder →
kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

My Berkeley Bowl

Making my way through the exotic fruits and vegetables of the Berkeley Bowl aisles, one delicious recipe at a time

%d bloggers liken dit: