Bee Jee kookt!

Het leukste foodblog van Nederland.

Recept Pastinaaksoep met wortel

Eigenlijk wilde ik pompoensoep maken, maar ik kreeg de pompoen met geen mogelijkheid gesneden en geschild. Na wat tips van anderen zal ik het volgende week nog eens proberen. Toch had ik zin in herfstige soep dus koos ik voor pastinaaksoep, en omdat ik er niet genoeg van had deed ik er wortels bij. pastinaak wortelsoep

2 jaar geleden at ik voor het eerst pastinaak. Het zat toen in het biologische groenten pakket waar ik een abonnement op had. Ik had toen zoveel dat ik meteen diverse varianten heb uitgeprobeerd; in de oven, raspen en koekjes ervan maken, chipjes maken en als soep. Die laatste vond ik toch wel erg lekker.

Wat heb je nodig voor ca 6 personen:
– ca 600 gram pastinaak in stukjes
– ca 300 gram wortelen in stukjes
Alleen pastinaak kan ook, dan 900gr pastinaak
– 1 bleekselderij (niet perse nodig, ik had deze toevallig over) in stukjes
– 1 grote ui in stukjes
– 2 teentjes knoflook geperst
– 1 aardappel
– 1 liter biologische groentebouillon (dit zijn meestal 2 blokjes).
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma (overigens is de variant met alleen gember ook erg lekker)
– zout en peper naar smaak
– scheutje olijfolie

Zet een grote soeppan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Als de olie goed warm is gaat de ui in de pan. Blijf goed roeren tot deze wat glazig is en voeg dan de knoflook toe. Laat deze nog een minuutje meebaken en voeg dan de rest van de groenten toe. Beetje omroeren en dan 5 minuutjes met de deksel er op laten staan op laag vuur. Halverwege nog even roeren. Voeg dan de bouillon toe en kook 20-25 minuten. Pureer alles en zet nog 5 minuten op het vuur. Schenk de pastinaak wortelsoep in de borden en garneer met peterselie.

Pastinaak wortelsoep
Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op oktober 27, 2013 door in Lunchgerechten, Vegetarische recepten, Voorgerecht en getagd als , , , .

RSS Bee Jee kookt!

kookgek wilma

Lekkere en smaakvolle recepten.

Tamar Creatief

Inspiratie voor naald en draad

%d bloggers liken dit: